top of page

Schuldgevoel na een taartje

Voel jij je schuldig nadat jij een taartje op een verjaardag hebt gegeten? Ga je dan uit compensatie meteen sporten of minder eten de volgende dag? Ben je aan het afwegen, alles bijhouden of sta je elke dag op de weegschaal?

Lieve mensen, I’ve been there (lees hier mijn blog). En ik weet dat dit op korte termijn enige voldoening kan geven, want je ziet er super uit, strakke buik, fit, energiek. Maar op lange termijn zal je lichaam het je absoluut niet in dank afnemen.

𝐎𝐛𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐞𝐟 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐭𝐞𝐧 bezig zijn is de laatste jaren gegroeid door alle ‘mooie’ plaatjes op internet waar wij ons mee zijn gaan vergelijken. Slanker en gespierder werd het nieuwe schoonheidsideaal. En ik zeg expres slanker, want wat is slank?


Wij vrouwen (en mannen) leggen de lat erg hoog voor onszelf en dat terwijl gezonde vetten juist zorgen voor bijvoorbeeld een regelmatige menstruatie, energie, helderheid, focus en concentratie 💪🏻

In mijn situatie voelde ik me in het begin ook top, alleen het werd bijna een sport zo obsessief was ik er mee bezig. Ik had weinig vet en heel veel spier. Later ging ik van vetpercentage 17% (!!) naar vetpercentage 23%. Nu voel ik me beter en ik kan veel meer eten, hoe heerlijk is dat! Mijn menstruatie blijft helaas nog wel uit, wat betekent dat ik hormonaal nog uit balans ben. Dit heeft tijd nodig. Ook zijn hier meerdere redenen voor, maar al met al is het essentieel om goed voor je lichaam te zorgen.

Niet altijd makkelijk in deze wereld met alle ‘mooie’ plaatjes, verleidingen en verwachtingen. Maar, ik ben al een heel eind op weg. Dat gun ik jou ook.

Struggle jij met mentale gedachtes, een verstoord eetpatroon of weet je gewoon even niet zo goed wat de gezonde keuzes zijn in jouw situatie? Ik help je graag verder ✨

𝐇𝐨𝐞 𝐠𝐚 𝐣𝐢𝐣 𝐨𝐦 𝐦𝐞𝐭 𝐚𝐥𝐥𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐰𝐚𝐜𝐡𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐛𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧𝐚𝐟?

Liefs, Anouk 💚

Klik hier voor een gratis kennismaking en ik help je graag verder. In Haarlem en omstreken kom ik bij jou thuis. Liever online? Dat is natuurlijk ook goed en een stukje goedkoper!

Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page