top of page

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

a12db9df-2054-41d7-85e9-cff5e41e73b5.jpg

Ingewikkeld? Zweverig? Gelukkig allebei niet. Het is ten eerste al eeuwen oud en streeft er naar dat jij je optimaal gezond voelt. Energiek, fit én happy. Allemaal door middel van (zoveel mogelijk onbewerkte) voeding.

Wat betekent het?

Orthos, Grieks voor ‘juist’ ‘recht’ of ‘gezond’ en moleculair staat voor ‘moleculen betreffende’. Oftewel ‘de juiste moleculen’. Dat klinkt heel scheikundig, ik weet het, maar jij en ik bestaan uit vele moleculen en dan is het dus best handig om daarvan de juiste te hebben.

Gezond leven wordt met de dag steeds belangrijker doordat veel gezondheidsproblemen zijn ontstaan door onze leefwijzen; ook wel ‘welvaartsziekten’ genoemd. Denk bijvoorbeeld aan diabetes of kanker. Door de bewerkte voedingsmiddelen en ongezonde leefstijl slaat onze darmflora vervolgens op hol en voel je je vermoeid, opgeblazen en futloos. Niet de bedoeling!

Wat doet het?

Laten we vooropstellen dat het absoluut geen dieet is. Zie het als een leefstijl. Je wordt er happy, energiek en fit van! Het lijkt lastig, maar kleine stapjes doen wonderen voor jou en je lichaam. En ik help je daar graag bij!

Supplementen

Je voedingspatroon aanvullen met supplementen is helaas steeds vaker nodig omdat vandaag de dag onze voedingsmiddelen niet meer de vitamines en mineralen bevatten vergeleken met een tijd geleden.

Klaar om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl? 

bottom of page