top of page

Hoe ik 10kg afviel - slanker maar ook gezonder?

Bijgewerkt op: 25 sep. 2022

Noem het maar een bumpy road! Maar nu ik hier ben wil ik het graag delen zodat ik jou en anderen kan inspireren. Ik heb de kennis nu, zowel de scholing als de ervaring, dus die zet ik graag in.


Zoals je wellicht weet of hebt gelezen kampte ik van kinds af aan met hevige buikkrampen, soms wel 3 dagen achter elkaar. Ik wist niet hoe ik moest zitten en staan en voelde me zo ellendig. Ik werd keer op keer naar huis gestuurd met een bloedtest die nergens op wees en dokters die het ook niet wisten (‘het is vast stress’). Ik was echt ten einde raad, maar tegelijkertijd leerde ik met de pijn leven. Dat klinkt nu zo absurd.


Studenten kilo's

Ik sportte 6 x per week en at mega gezond, maar toch kreeg ik die studenten kilo's (veeeel spaghetti's en biertjes) er niet af. Om gek van te worden. Je weet vast als geen ander dat wanneer iets niet loont, de moed in je schoenen zakt. Verder was ik absoluut niet ongelukkig, ik was en ben een blij ei (hehe). Het was gewoon frustererend.


Ik kwam in aanraking met een orthomoleculair therapeut in Amsterdam en zij liet me inzien dat mijn klachten niet normaal waren en absoluut niet bij een gezond lichaam horen. Met mijn leefstijl zou ik minstens op een gezond gewicht moeten zitten en geen last mogen hebben van buikpijn. Tenzij… ja hoor, door een iets geavanceerdere bloedtest dan bij de huisarts, kwam ik er achter dat ik intolerant was voor ei. Ik stopte met ei eten en viel, mede ook door verbouwstress, 10 kg af. Er kwam weer wat gezonde spiermassa bij en voila, ik had een sixpack en op en top gezond..En toen..

Ik sloeg een beetje door, ik wilde nooit meer op dat gewicht komen. Ik at geen ei meer, maar ook geen koolhydraten, vetten en leefde op smoothies, soepen, salades en vooral zeer weinig calorieën. Ik kon aan niets anders meer denken. Ik heb feestjes afgezegd om niet in de verleiding te komen, ik heb calorieën geteld voor het leven, mijn broccolirijst afgewogen. Ik geloof dat met mij heel veel andere vrouwen en mannen dit zullen herkennen. Ik voelde me overigens wel super gezond en achteraf weet ik, ben ik echt heel goed gegaan op mijn reserves.


Na een tijdje kwam ik weer aan, huh? Ik at nog steeds heel weinig, maar mijn lichaam ging in de spaarstand. Ik raakte in de war.. Dit was dus niet de manier..


Ik wilde weer naar een happy mind. Ik besloot het over een andere gezondere boeg te gooien en ben meer gaan eten. Meer gezondere koolhydraten zoals havermout, quinoa en rijst, gezondere vetten zoals avocado, noten, vette vis en olijfolie. Door meer te eten had ik minder trek ’s avonds en kwelde ik mezelf niet met cravings. De belangrijkste uitkomst; ik voelde me beter, want… wie wilt nu niet meer eten en niet aankomen? Geloof me, het was lastig en echt een bumpy road.

Het overkwam me.. Ik luisterde niet naar mijn eigen lichaam, ik voelde niet goed. Naarmate ik er meer over leerde, snapte ik pas dat ik niet goed voor mijn lichaam zorgde. Wees je bewust van de stress die je misschien ervaart, de klachten die je wegdenkt, je moodswings waar je de hormonen de schuld van geeft. En bedenk je dan dat dat er niet bij hoort. Ga eens na bij jezelf wat je eet en drinkt en of dat is waar je lichaam gelukkig van wordt.Het is het allermoeilijkste; voelen. Dat weet ik uit eigen ervaring en daarom help ik je heel graag verder voor wanneer je twijfelt, of gewoon even niet weet wat je wilt. Dan is 1 consult soms al genoeg, een zetje in de goede richting.


Gelukkig ben ik al een lange tijd back on track met wat gezonde vet reserves (echt wel weer wat kilo's er bij, maar zeer happy mind en body!), spiermassa en vooral geen obsessief gedoe over eten. Ik eet gewoon wat ik lekker vind en waar ik zin in heb. Love it.


Een bumpy maar zeer leerzame weg. Met deze ervaring en opgedane kennis, samen met de theoretische kennis help ik jou graag met een gezonde en happy mind en body.


Liefs, Anouk 💚


146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page