top of page

Hoe kom je van je vermoeidheid af?

Laatst sprak ik een huisarts, een goede vriendin van mij, en het viel ons op dat veel mensen in onze omgeving erg moe zijn. Uitgeblust en vermoeid. Geen zin om te stoppen met roken of te beginnen met afvallen, want het vuurtje staat laag.

Een winterdipje waar ik eerder over schreef? Hoge verwachtingen van onszelf? Of de ‘kerona’ jaren die ons minder immuun hebben gemaakt.. we lijken sneller ziek te worden.

Tijd om je immuunsysteem een boost te geven! 🔥 Allereerst is moe zijn echt niet erg, geef er aan toe en slaap lekker bij. Alleen wanneer dat dagenlang aanhoudt, dan is het goed om naar binnen te keren en te kijken wat je kunt doen om dat vuurtje weer aan te wakkeren.

Ikzelf pas de winterdip tips toe. Ik ga in het weekend gewoon om half 10 naar bed als ik denk dat ik dat nodig heb. Dat is soms saai maar wel fijn de volgende ochtend.

Wat zou er nog meer aan de hand kunnen zijn? Denk aan vitamine (D) tekort, verminderde spijsvertering, intoleranties, overbelaste lever/bijnieren, disbalans in darmen of hormonen, stress, altijd maar aan staan.

Dat laatste heb je misschien iets teveel gedaan in december. Alle voorbereidingen, familie gelegenheden, gezelligheid. We leggen de lat hoog voor onszelf. Tijd om lief te zijn.

Denk aan 👉🏻
- voldoende vette vis, olijfolie en avocado
- noten, zaden, pitten, peulvruchten
- vermijd toegevoegde suikers, gluten, koezuivel
en drink veel water

Ook al heb je daar misschien geen puf voor, het begint toch echt met gezonde voeding en leefstijl. Prep je eten bijvoorbeeld en kook voor meerdere dagen.

Je lichaam zal je dankbaar zijn en op z’n tijd ben jij weer on fire! ☘️

Liefs, Anouk 💚

Klik hier voor een gratis kennismaking en ik help je graag verder. In Haarlem en omstreken kom ik bij jou thuis. Liever online? Dat is natuurlijk ook goed en een stukje goedkoper!

Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page