top of page

Behaal je (afval)doel in 3 stappen

Tijdens een netflix serie een zak chips leeg eten zonder dat je er echt van genoten hebt. Herkenbaar? Yes, ook voor mij hoor. Ik ben niet perfect 😉


Als je bijvoorbeeld wilt afvallen of juist gewicht aankomen, dan heb je een doel nodig. Een motivatie voor het aanpassen van je leef- en voedingspatroon.


Volg deze 3 stappen en behaal je doel.


1. Wat is jouw motivatie? Maak het visueel, schrijf het op. Bijvoorbeeld weer in die broek voor de zwangerschap passen, niet meer door je rug gaan tijdens het werk of geen make-up meer gebruiken voor puistjes in je gezicht.


2. En waarom wil je dit kunnen? Wat is de gedachte er achter?

Als cliënten bij mij komen en ze willen 5 kg afvallen, dan zijn dit mijn vragen tijdens de intake. Want zonder doel, motivatie en overtuiging is het een lege wens.


3. Onderzoek jouw triggers. Vervolgens is het belangrijk om er achter te komen waarom je bijvoorbeeld al die ongezonde snacks eet. Wil je geen eten over laten, vind je dat zonde of heb je een hekel aan honger gevoel?


Het is menselijk om excuses te verzinnen, ‘ja, maar’, feestje hier, feestje daar, niet ongezellig willen zijn, zonde om weg te gooien, ik begin morgen wel, chips zak is nu toch al open.


Ook als je al even bezig bent met jouw doel dan is volhouden het 2e moeilijke punt. Want hoe vaak denk je wel niet ‘ik kan dit niet’, ‘dit gaat te langzaam’, ‘waar doe ik het voor’, ‘het lukt mij niet’. Volkomen logisch want dit is hoe je brein werkt. Negatieve gedachtes zijn er nou eenmaal. Overwin je deze gedachtes? Dan volgen er successen. En na successen volgt er zelfvertrouwen en na zelfvertrouwen volgt er resultaat.


Ik help mijn cliënten ook om een realistisch doel neer te zetten. Want 5 kg in een maand afvallen is niet erg duurzaam en wel vaak wat men wil. Kleine stapjes om nieuwe gewoontes te creëren. Snel is niet altijd goed (heeft dat snelle afvallen je ooit ergens gebracht?).


Een mindset creëren door te leren zeggen ‘ik wil dit niet’ in plaats van ‘ik mag dit niet’. Leer je triggers te herkennen, je uitdagingen en accepteer ook dat je af en toe weer een stapje terug gaat.


Ook ik ben hier geweest en daarom weet ik hoe moeilijk het is (lees hier meer over mijn verhaal). Om tekorten te voorkomen is het belangrijk dat je voor gezondheidsdoelen de juiste begeleiding krijgt. Tenzij je je heel goed inleest.


Wat is jouw doel dit jaar?


Liefs, Anouk


Boek hier jouw gratis kennismaking en ik help je graag verder om jouw doel te bereiken!

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page