top of page

Wie is 'Your happy body coach'?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2022

Welkom op mijn website voor orthomoleculaire therapie! Wil je meer over mij te weten komen? Lees dan snel verder! Ik vertel je namelijk graag wie ik ben, wie mijn huisgenoten zijn, hoe ik op het idee van een eigen bedrijf ben gekomen en wat het me tot nu toe heeft gebracht.


Even voorstellen


Mijn naam is Anouk en woon in het mooie Haarlem. Ik woon hier samen met mijn vriend, onze kater James en poes Sammie in een heerlijk huis met tuin. Ik kom uit een dorp en ben opgegroeid tussen de koeien en in een groot samengesteld gezin met 4 oudere broers (jep, ik ben nog altijd het kleine zusje!).


Al snel verhuisde ik naar Leeuwarden voor mijn studie Hotelschool en was ik een doorsnee student, lees; veel op stap, weinig slaap, ongezond eten en drinken, maar vooral heel veel plezier hebben.
Na een periode in Zaandam te hebben gewoond met mijn vriend Michael, kochten we in 2020 een huis in Haarlem. Waar we nu met veel plezier wonen.


Door de jaren heen heb ik heel wat verschillende functies gehad, van eventplanner, tot HR medewerker tot community manager tot, nou ga zo maar door. In al deze functies miste ik iets. Ken je dat? Dat je altijd een beetje zoekende blijft?


Leren leren leren

Ik besloot de studie Orthomoleculaire Therapie te gaan volgen. Waarom?

Ik ben nooit ongelukkig geweest met mijn lichaam, maar ook voelde ik geen ‘happy body’. Ik gaf mijn lichaam niet de aandacht die het zou moeten krijgen en ik had helemaal geen idee wat voeding voor invloed heeft op je gezondheid. Door een intolerantie ben ik ‘noodgedwongen’ gezonder gaan leven en eten. Ik was reuze benieuwd waarom een (ei)intolerantie zorgde voor al mijn klachten. Door hier over te leren heb ik niet alleen mijn motivatie voor een happy body gevonden, maar ook de motivatie om mensen om me heen te helpen. Want waarom zou ik hier enkel van profiteren?!


Om nog meer de diepte in te gaan en meer te leren over mijn eigen lichaam, ben ik Medische Basiskennis gaan studeren. Ik citeer mijn lerares ‘’dit is een soort bachelor van de Geneeskunde’’. Echt even bikkelen, maar hoe interessant is het om te ontdekken hoe het lichaam in elkaar zit! En op deze manier kan ik jou nóg beter helpen.


Nog zo’n zzp’er er bij

Nooit had ik echt de ambitie om een eigen bedrijf te starten, maar door de jaren heen werd het idee om eigen baas te zijn best aantrekkelijk. Ik ben altijd al ondernemend geweest: van spulletjes verkopen aan voorbijgangers toen ik jong was, tot posters inkopen en weer verkopen. Altijd wel bezig met onderhandelen. Oké, dus de kennis heb ik, de skills heb ik, wat houdt me dan nog tegen? Heel eerlijk.. ik vroeg me af waarom mensen bij mij een consult zouden boeken!? Er zijn toch al zoveel therapeuten?


Het bleef kriebelen en op een gegeven moment heb ik alles uitgeschreven in een ondernemingsplan, ook waarom ik onderscheidend ben en wat ik jou en andere cliënten kan bieden. Het idee was geboren. En de naam? Die is bedacht op een avondje met een aantal wijntjes, dat ging verbazingwekkend makkelijk.


Wat ik verder nog doe

Daarnaast ben ik 3 dagen in de week werkzaam als zorgcoördinator bij de Nederlandse Obesitas Kliniek waar mijn collega’s en ik mensen met morbide obesitas begeleiden in het traject voor een maagverkleining. Een hele andere tak, wat het voor mij een gevarieerde en leuke combinatie maakt.


Hoe word jij HAPPY bij your happy body coach

Waarom je een consult bij mij wilt boeken? Ik ben jong, fris en fruitig, heb jarenlange ervaring door mijn eigen klachten en van familieleden, ik kan je comfortabel via zoom of thuis helpen en ik ben groot voorstander van niet alleen een happy body maar ook een HAPPY life. Genieten van het leven en het niet zo serieus nemen van alles. Dus ja, neem lekker dat koekje als je daar zin in hebt, als dat jou op dat moment zo ontzettend blij maakt!


En buiten dat ben ik uiteraard geschoold, geaccrediteerd, lid van de beroepsvereniging en heb ik Medische Basiskennis als (groot) extraatje.

Ik hoop jou te mogen inspireren. Zien we elkaar binnenkort? Maak hier een afspraak.


p.s. ben je nu benieuwd waarom ik mijn logo heb gekozen?

Lees dan mijn blog '3 lessen van de kolibrie'78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page