top of page

3 lessen van de kolibrie

Bijgewerkt op: 14 jul. 2022

“The world is divided into two types of people. There are the hummingbirds, and there are the jackhammers.” Aldus Elizabeth Gilbert, auteur van Eat, Pray, Love.

Het was je misschien al opgevallen dat er een kolibrie in mijn logo staat. Ken je de eigenschappen van deze allerkleinste vogel?


Elizabeth sprak er al over tijdens de show bij Oprah. Ik vertel je graag wat zij vertelt en waarom deze inheemse vogel zo interessant is.


De kracht van de kolibrie

Als je aan een kolibrie denkt, zie je waarschijnlijk een klein, kleurrijk vogeltje, wapperend in de lucht. Ze zijn snel, speels en sterk. De kolibrie symboliseert de vreugde van het leven, de lichtheid en het genieten van het hier en nu. Je gaat op zoek naar hetgeen wat je blij en gelukkig maakt. Klinkt dat niet ontzettend fijn?


Elizabeth Gilbert vertelt dat wanneer je op een hummingbird (kolibrie) lijkt, je wellicht onrustig kan worden van het feit dat je niet direct je passie vindt, maar dat je niet bang hoeft te zijn om nieuwe paden in te slaan. Je kunt er op vertrouwen dat het volgen van jouw pad, jou gelukkig maakt. Ook al is dat de ene week iets anders dan de andere week. Wees nieuwsgierig, als de kolibrie.


3 lessen van de kolibrie

Wat leert de kolibrie ons? ‘Leef ontspannen en gemakkelijk’. Dat is heel makkelijk gezegd, maar probeer het toch eens! ‘Wees bewust van jezelf’. Oefen dat maar eens tijdens het eten, wees je bewust van het kauwen, de smaak, de structuur en hoe je je voelt. En ‘neem het leven niet te serieus’. De kolibrie vliegt bijvoorbeeld achteruit. Wees niet te streng voor jezelf en neem af en toe iets lekkers (slechts) waar je van geniet.


Nu snap je misschien waarom er een kolibrie in het logo staat. Krachtig en speels. Niet te serieus. Ontspannen en kleurrijk. Wat neem jij mee uit dit verhaal?


p.s. benieuwd naar wie ik ben? Lees dan mijn blog 'Wie is Your Happy Body Coach'.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page