top of page

Blaasontsteking en hoe kom je er vanaf?

Bijgewerkt op: 26 sep. 2022

Niets zo vervelend als een blaasontsteking. De gemiddelde vrouwelijke Nederlander heeft wel eens een blaasontsteking gehad en waarschijnlijk weet je dan ook wel wat het is en waardoor het kan komen. Maar hoe kom je er vanaf? Lees snel verder voor praktische tips die je direct kunt toepassen.


In het kort


Bij een blaasontsteking heb je (vaak) jn bij het plassen of plas je kleine beetjes.

Dit komt door de ongewenste (E-coli) bacteriën die huisvesten in jouw plasbuis en zorgen voor een ontsteking. Trek je niet snel aan de bel, dan kan het een nierbekkenontsteking worden en dat wil je NIET! Veel pijn, veel ongemak, niet fijn.Een blaasontsteking kent verschillende oorzaken. Je hebt meer kans op een ontsteking:

- Bij nierstenen

- Bij niet goed uitplassen

- Na de overgangHoe voorkom je een blaasontsteking Om te voorkomen dat je een blaasontsteking krijgt, drink je veel water, zorg je voor goede hygiëne en plas je goed uit. Maar heb je eenmaal een beginnende blaasontsteking? Denk dan aan de volgende tips om de ongewenste bacteriën de deur te wijzen:


1. Drink minimaal 2L tot 2.5L water met wat citroensap

2. Slik vitamine C 3 x per dag 500 - 1000 mg (ascorbinezuur)

3. Drink ongezoete cranberry sap (niet gezoet, want suikers verhogen weer de kans op ontstekingen) of slik D-mannose

4. Vermijd verzurende voedingsmiddelen zoals koffie, zwarte thee, vlees, soja, granen en zuivel en kies voor de meer basische voeding zoals groenten en fruit

5. Vul je goede bacteriën aan met een probiotica (onderzoek met een ontlasting test welke dat zijn bij jou)


Bezoek de huisarts

Houd het aan of heb je pijn in je zij, ga dan naar de huisarts en start met de antibioticakuur indien nodig. Let op; de antibioticakuur zal ook jouw goede darmbacteriën de deur wijzen. Daarom is het extra belangrijk om aan jouw gezondheid te werken tijdens en na de antibiotica kuur om zoveel mogelijk klachten daarna te voorkomen.


Ik help je hier graag bij. Ik heb namelijk veel mensen in de omgeving die de blaasontsteking kwijt en buikklachten rijker zijn, door antibiotica.


Stuur me een berichtje om (preventief) aan jouw gezondheid te werken of om je darmbioom weer te herstellen na een antibiotica kuur.


Liefs, Anouk 💚

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page