top of page

Wat doen bij obstipatie?

Heb je last van obstipatie en wil je er snel van af? Lees dan snel verder! Als orthomoleculair therapeut kom ik vaak cliënten tegen met obstipatie of diarree (heb je last van diarree? Lees dan verder op deze pagina ‘wat doen bij diarree’).

Vervelend, wat je krijgt buikpijn, een opgeblazen buik en ben je ergens anders? Dan is het al helemaal geen pretje om lang op het toilet te zitten. Ik geef je 3 tips:

 

1. Drink water

Niets zo belangrijk als 1.5 tot 2 liter water per dag drinken. Het vocht zorgt er simpelweg voor dat jouw poep zachter wordt.
 

2. Eet vezels
Vezels zijn belangrijk om de spijsvertering op gang te helpen, denk dan volkoren producten, groenten, fruit of voeg psyllium vezels toe aan je ontbijt.
 

3. Beweeg
Ga lekker wandelen of sporten om de darmperistaltiek, je spijsvertering op gang te helpen.


Meer lezen over voeding bij buikpijn? Lees dan verder op deze pagina ‘5 tips wat je het beste kunt eten bij een opgeblazen gevoel of opgeblazen buik
 

Dit waren tips die horen bij een orthomoleculaire therapie. Deze therapie en coaching geef ik online of live in Haarlem en omstreken of Amsterdam. Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page