top of page

Hoe kom ik af van een opgeblazen buik?

He bah, heb je een verjaardag vanavond, steekt die buik weer zo naar voren. Heb je last van een opgeblazen buik of opgeblazen gevoel? En wil je daar van af? Als orthomoleculair therapeut geef ik je 3 tips. Lees snel verder.
 

 1. Rust
  Bij een opgeblazen buik zijn je darmbacteriën hard aan het werk om je voeding te verteren. En jouw buik kan alle energie gebruiken. Ga lekker liggen, want dan kan je lichaam echt goed met je opgeblazen buik aan de slag.
   

 2. Mediteren
  Ook mediteren is goed om je aandacht en energie naar je opgeblazen buik te laten gaan. Het hoeft niet ingewikkeld, als je parasympatische systeem (deel van je autonome zenuwstelsel) maar de aandacht krijgt. En dat doe je door rust en ontspanning.
   

 3. Wandelen
  Ja, toch echt de deur uit met opgeblazen buik. Heb je eenmaal je rust gepakt? Dan kunnen we over naar de darmperistaltiek. En die activeer je door lekker te bewegen. Rustig aan en als het niet gaat, dan ga je weer liggen.
   

Benieuwd welke supplementen kunnen helpen bij een opgeblazen buik of opgeblazen gevoel? Lees dan snel verder op deze pagina ‘Welke supplementen moet je slikken bij een opgeblazen buik’.

 

Of wil je graag weten wat je kunt eten? Kijk dan op deze pagina ‘Wat eten bij een opgeblazen buik?’

Dit waren tips die horen bij een orthomoleculaire therapie. Deze therapie en coaching geef ik online of live in Haarlem en omstreken of Amsterdam. Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page