top of page

10 tips tegen eczeem en acne

Huidproblemen, wie heeft ze niet (gehad)? Na de feestdagen, tijdens je menstruatie.. Acne en eczeem zijn veelvoorkomende huidproblemen die ik vaak bij mijn vrouwelijke cliënten zie.

Gelukkig kun je hier wat aan doen en dit begint van binnenuit! Je darmbioom is namelijk verbonden met je huid, dit noem je de darm-huid-as. Zijn er ontstekingen of intoleranties gaande, dan uit zich dat vaak in je huid. Is je lever overbelast? Dan moet je lichaam de gifstoffen op een andere manier kwijt.

Probeer deze tips minimaal 2 maanden toe te passen. Helpt dit niet? Laat je ontlasting en/of bloed dan eens onderzoeken bij mij. Wie weet heb je een gluten/zuivel intolerantie en komt daar de onrust vandaan. Ga niet eeuwig smeren met chemische zalfjes of scrubs, dat is pleisters plakken. Kies voor een goede huidbehandeling bij bijvoorbeeld @face_beauty_beautiquemonique waar ik mee samenwerk.

𝐓𝐢𝐩 𝟏. Vermijd gluten en zuivel (kefir/rauwe zuivel is prima)
𝐓𝐢𝐩 𝟐. Hydrateer en drink 2L (warm) water per dag
𝐓𝐢𝐩 𝟑. Kies vaker voor vette vis
𝐓𝐢𝐩 𝟒. Vermijd nachtschade groenten (paprika/aubergine/tomaat/aardappel)
𝐓𝐢𝐩 𝟓. Kies voor natuurlijke verzorging zoals dr. Hauschka
𝐓𝐢𝐩 𝟔. Was je kussenslopen regelmatig
𝐓𝐢𝐩 𝟕. Sport en zweet
𝐓𝐢𝐩 𝟖. Varieer met veel groenten en fruit
𝐓𝐢𝐩 𝟗. Vermijd toegevoegde suikers
𝐓𝐢𝐩 𝟏𝟎. Kies voor gestoomde groentes ipv rauw

Vul aan met vitamine A (of eet lever), vitamine D(3K2) en visolie. Gebruik kortingscode yourhappybodycoach op www.vitakruid.nl.

Sla deze post op en verwerk alles stapje voor stapje. Ben je al jaren zoet met huidproblemen? Stuur me dan eens een berichtje en ik help je graag verder.

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐭𝐢𝐩 𝐠𝐚 𝐣𝐢𝐣 𝐚𝐥𝐬 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐩𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧?

Liefs, Anouk 💚

Klik hier voor een gratis kennismaking en ik help je graag verder. In Haarlem en omstreken kom ik bij jou thuis. Liever online? Dat is natuurlijk ook goed en een stukje goedkoper!

Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page