top of page

Ontbijten

Is ontbijten nu goed, niet goed, na een bepaald aantal uur of…

Voor sommigen mensen is dit de belangrijkste maaltijd van de dag. Oorspronkelijk is dit nooit zo geweest. Toen moesten de jagers het doen met de maaltijd die ze verzameld hadden. Overslaan was dus meer dan normaal.

Ontbijten is goed wanneer je dat doet met de juiste voedingsstoffen. Ontbijt je te weinig of niet? Dan is de kans groter dat je de verleiding niet aan kan en gaat snacken. Dit levert stress op, maar ook ongezonde voedingsstoffen. Dan kun je beter kiezen voor elke ochtend op tijd ontbijten. En dan het liefst met een vet en eiwitrijke maaltijd zoals een omelet.

Kan je de verleiding aan en kost het jou geen moeite? Dan kun je gerust even wachten totdat je gaat ontbijten (bijvoorbeeld tot 11 uur) en dan je dag starten met een goede grote maaltijd.

Voordelen:
1. Je lever krijgt tijd om te ontgiften
2. Je bloedsuikerspiegel wordt constanter
3. Je hebt meer focus en bent alerter

Kortom, het kan super goed voor je zijn wanneer je de discipline hebt en genoeg en gezond blijft eten. Het werkt minder wanneer je (stress) gevoelig bent, in de overgang zit, te snel grijpt naar snacks.

Ik eet ’s ochtends wanneer ik trek krijg, meestal rond half 10 en eet dan overnight oats, kokosyoghurt, pannenkoekjes of een omelet.

Wat is jouw ontbijt ritueel? En heb je wel eens geprobeerd om anders te ontbijten?

Klik hier voor een gratis kennismaking en ik help je graag verder. In Haarlem en omstreken kom ik bij jou thuis. Liever online? Dat is natuurlijk ook goed en een stukje goedkoper!

Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page