top of page

Blue Zone

Op het schiereiland Nicoya hier in Costa Rica leven de mensen gezonder en worden ze zo’n 90 tot 100 jaar! En dat maakt dit 1 𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 5 𝒃𝒊𝒋𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒑𝒍𝒆𝒌𝒌𝒆𝒏 𝒐𝒑 𝒅𝒆 𝒘𝒆𝒓𝒆𝒍𝒅

De 5 Blue Zones kun je vinden in Italië, Japan, Californië, Griekenland en hier dus in Costa Rica. Op deze plekken worden de mensen gezonder oud en leven ze allemaal vrij simpel en gelukkig.

Er zijn voornamelijk qua voeding veel overeenkomsten:
🥦 Veel biologische groenten en fruit
🍖 Weinig dierlijke eiwitten
🥜 Veel noten, zaden en bonen

Een echt orthomoleculair voedingspatroon! Ze verbouwen vaak hun eigen voedsel en eten en drinken dit in gezelschap 👨‍👩‍👦

Hier nog wat 𝐥𝐞𝐮𝐤𝐞 𝐟𝐞𝐢𝐭𝐣𝐞𝐬 over de Blue Zones:
🏃🏻‍♂️ Ze bewegen lekker veel tijdens hun werk
🙆🏻‍♀️ Ze kennen niet tot nauwelijks stress (La Pura Vida!)
🤰🏻 Ze eten licht en proppen zich niet vol
👨‍👩‍👦 Ze spreken veel af met vrienden en familie

Klinkt heerlijk toch?

Wil jij ook in het nieuwe jaar aan de slag met gezonder leven? Stuur me dan even een berichtje en sowieso levert dat jou meer gezonde jaren op! Minder rimpels, minder stijve spieren en meer energie, betere slaap en sterkere spieren! Hello gezonde body!

We kunnen aan de slag met voeding, beweging (ik werk sinds kort met een super leuke personal kickboks trainer) en mindset.

Klik hier voor een gratis kennismaking en ik help je graag verder. In Haarlem en omstreken kom ik bij jou thuis. Liever online? Dat is natuurlijk ook goed en een stukje goedkoper!

Klaar om je fit en energiek te voelen? 

bottom of page